maanantai 29. syyskuuta 2014

Ennätyskurpitsaa katsomassa

Elokuussa kirjoitin paikallisista kyläjuhlista ja totesin, että nämä ovat meiltä vielä jääneet kokematta. Tilanne saatiin korjattua eilen, kun matkasimme Pontederan La Rottaan koulukaverin synttäreille. Ensin nautittiin upeasta kesäpäivästä buffet-lounaan, tilan viinien ja kakun kera, sitten siirryttiin kylän keskustaan paikallisille maatalousmarkkinoille. Ja nehän oli ihan mahtavat!

Alasia 8v ja ehkä paras maistamani kakku ikinä

Keskustan piazzalle oli roudattu kaikennäköisiä maatalouskoneita 1900-luvun alkupuolelta tähän päivään. Myynnissä oli paikallisten pientuottajien herkkuja, lapsille oli karusellinsa ja pomppulinnansa, ratsastuksensa ja mönkijäajelunsa. Myytävänä oli myös kaikennäköisiä kotieläimiä hanhista akvaariokaloihin, ja arvaahan sen että ainakin hamsteri olisi ollut kiva saada...

Patu ja Johnbruno mönkkäriajelulla. Ei kuulemma kulkenut tarpeeks lujaa.

Onhan ne söpöjä, pikkupossut.

Päivän huipentuma oli kisa Italian suurimmasta kurpitsasta: tänä vuonna voitto meni Chiantin alueella vaikuttavalle maanviljelijälle Stefano Cutrupille, jonka kasvattama kurpitsa saavutti ennätystuloksen 783 kiloa. Eikä ne muutkaan mitään kääpiöitä olleet, kun vaativat trukkikuljetuksen siirtyäkseen.

Kurpitsa, jolla on kokoa.

Väkeä oli kuin pipoa, muutama tuttu synttärikemujen ulkopuoleltakin*. Ainoa valittamisen aihe löytyi keleistä: (eräille) meinas tulla liian kuuma. Eikä ihme. Ajellessamme kotiinpäin kuuden tunnin synttäri- ja kyläjuhlarupeaman jälkeen, näytti auton mittari 28 astetta, kello kuusi illalla. Kyllä täkäläisten kelpaa - näkeehän sen kurpitsoistakin!

* Me aletaan olla NIIN paikallisia :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti