keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Hammaslääkärissä

Käytin lapset tänä(kin) kesänä hammaslääkärissä Suomen-lomalla. Kyllä meikäläinen systeemi on upea! Aikaa joutuu ehkä hieman odottamaan, mutta täältä käsin joutuu joka tapauksessa ennakoimaan, joten kätevästi ovat hoidot järjestyneet molempina kesinä. Eikä maksa mitään, kun nyt Suomen palvelujen piiriin vielä kuitenkin kuulumme. Vau.

Kuten tiedämme, aikuisten kohdalla tilanne on usein toinen. Itselleni ei onneksi hammasongelmia ole kasaantunut, joten en mitenkään voi puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä. Sen verran olen kuitenkin huhuja kuullut, että viimeiset viisitoista vuotta olen tarvittaessa yksityiselle puolelle suunnannut. Viimeksi ehkä viitisen vuotta sitten. Loppukesästä alkoi pikkuisen tuntua siltä, että tarkistus olisi paikallaan, ehkä paikkauskin. Myös Pinskun tilanne vaati käyntiä hammaslääkärissä, sillä kesällä aloitettu oikomishoito oli saavuttanut tavoitteensa, eli kulmahammas oiennut nätisti riviinsä, ja kuminauhavenytystä varten asetetut nastat siten poiston tarpeessa.

Havainnekuva kuminauhavenytyksestä - kesäkuun lähtötilanne

Me toscanalaiset expatit olemme sikäli onnellisessa asemassa, että saamme tarvittaessa hammaslääkäripalveluja suomeksi. Potilaita ottaa vastaan Italiassa jo 38 vuotta asunut Marja-Leena Peltonen, kunhan vaan jaksaa matkata Firenzeen asti. Mikä mainio syy vierailla kaupungissa! Merimies teki onnistuneen testimatkan kohteeseen jo kesällä, me Pinskun kanssa hypättiin Firenzen-junaan eilen. Hoidon jälkeen olimme päättäneet hieman purkaa kerääntynyttä shoppailupainetta. Siis huvi ja hyöty samalla kertaa :)

Ja hyvinhän se hoito sujui. Paitsi että saimme nastat pois ja mun suu kuntoon, kuulimme hyödyllisiä tietoja Italiasta ja saimme myös Firenzen Suomi-seuran pitkäaikaisen pisalaisjäsenen yhteystiedot. Muutenkin tunsi olevansa ammattilaisten käsissä, eikä laskukaan päätä huimannut: tarkistus, röntgen, puudutus, paikkaus, hammaskiven poisto, Pinskun nastojen poisto ja fluoraus yhteensä 120 €. Kestää reippaasti vertailun edulliseksi tietämääni kotimaiseen Megaklinikkaan. Periaatteessa tuosta olisi kai mahdollista saada Kela-korvauksiakin, mutta en taida jaksaa lähteä selvittämään. Joten tervetuloa vaan Firenzeen, suomalaiset hammasturistit! Suosittelen lämpimästi.

Shoppailemassa hoidon jälkeen

Pidimme kiinni myös suunnitelman jälkimmäisestä osasta, eli pyörähdimme muutaman tunnin kaupungilla lähinnä Pinskun ostoslistaa tyhjentäen. Puudutuksen hälvettyä kävimme vielä kiinalaisessa syömässä, ja sitten tyytyväisinä kotiin. Hyvä keikka oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti