keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Minä väitän...

... että yksi Suomeen rantautuvista ulkomaantrendeistä tulee olemaan kuulokojeliikkeet. Täällä niitä on nimittäin ihan kuin optikkoliikkeitä kotimaassa. Tiedän tästä kulmilta ainakin neljä liikettä, ja bongauksia olen tehnyt myös Roomassa ja Pompeissa.

Alan liike Roomassa

Miksiköhän näin? Olen huomannut, että paikalliset ovat meluisampia kuin Suomessa ja myös sietävät meteliä paremmin. Kumpi tuli ensin, muna vai kana - kuulevatko huonommin koska meluavat, vai meluavatko, koska kuulevat huonommin? Tai kuulevatko kansamme ihan yhtä hyvin/huonosti, mutta täällä kuulokojeen käyttö on muuten vaan normaalimpaa? Vai onko julkisen terveydenhuollon asema laitteiden toimittajana suomalaista vähäisempi? Vai olisiko kuulokoje italialaisille jopa vain asuste muiden joukossa? Eli jos sellainen on, sen on parempi olla hyvännäköinen. Vai... no, tajusitte varmaan pointin.

Niin tai näin, kaltaiselleni kuulo-ongelmista kärsineelle tämä on aika siisti juttu. Tervetuloa, trendi, Suomeen vaan!

4 kommenttia:

  1. Jokaisesta maasta löytyy jokin juttu, joka pistää hämmästelemään miksi näin. Tuo on kyllä aika extremeä! Tanskan juttu on jalkahoitolat, niitä vaan on ihan järjettömästi, joka kulmassa ja pienessä kylässä. Olen miettinyt onko se siksi, että tanskalaiset kärsivät jalkaongelmista enemmän kuin suomalaiset? Vai siksi että hoitavat jalkojaa paremmin? Vai siksi että eivät ole hoitaneet ja nyt on monella sukupolvella ongelmia? Vai antaaka julkinen terveydenhuolto paremman tuen jalkahoidolle? Eli siellä ei kuulla, täällä kärsitään jaloista... mitäs Suomessa on sellaista, jota muualla ei ole niin paljon? Optikkoliikkeitä on myös tuolla Saksan puolella ihan joka nurkassa, joten se ei ole ihan pelkästään suomalainen jutska, mutta tuleeko mieleen jotain muuta, mitä Suomessa on kaikkialla, mutta muualla huomattavasti harvemmassa? Täällä on paljon myös solarium-palveluja tarjoavia liikkeitä, mutta täällä on myös iso ongelma ihosairauksista ja -syövästä, ja solariumin ja melanooman yhteys on huomioitu, jostain syystä vaan parikymmpiset ovat mieluummin oransseja, kuin terveitä. Terkkuja sinne Pisaan, nautin kovasti näistä sun kirjoituksista, kiitos lisää!

    VastaaPoista
  2. Vai kuulokojeita, ei hullumpaa, voisihan niistäkin tehdä trendikkäitä, eri väreissä jne. No, kyllä italiaiset varmaan tän design`n & trendikkyyden osaavat. Suomesta ensimmäiseksi tuli mieleeni, että puolisen vuotta sitten ihmettelin, että miten joka kadun kulmassa voi olla noita kynsistudioita... Ehkä suomalaiset ovat ottaneet "anusaagimit" tosissaan ja panostavat nyt kynsiinsä vai miten on asiat talven tullen? Piilossahan en ovat vanttuiden sisässä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vaihtiksesta, Tuija :) Toi solariumrusketus taitaa olla aika skandinaavinen juttu, musta ruotsalaisetkin näyttää usein siltä että lamppujen alla on istuttu. Jalkahoitolat on mielenkiintoinen ja todnäk joo tanskalainen erikoisuus, niitä tai hierojia ei muuten täällä paljon näy. Tai ehkä mun polut ei vaan oo vieneet tollaselle "wellness districtille" vielä. Hyvin mahdollista sekin.

    Ja kynsistudiot, nyt kun Marika sanoit, niin niitä tosiaankin on Suomessa paljon. Täällä on sellasia kynsibaareja kauppakeskuksissa, ja on tos meidän nurkilla yks studiokin. En kuitenkaan meinannu käydä, vaikka ois se varmaan halpaa kuin saippua. Vertailuksi: poikien hiustenleikkuu 10 €, tyttöjen 17 € tässä nurkilla. Kantsis kyllä varmaan ottaa enemmänkin selvää noista kauneuspalveluista, niin vois sit yllättää kaikki Suomeen palatessa kun ollaan niin hehkeitä, että. No, kattellaan :)

    VastaaPoista
  4. Minä en kovin montaa tiedä, jolla on kuulokoje ja asuu Suomessa. Ehkä se kuitenkin on yleistynyt hieman vuosien varrella, nyt kun sitä miettii. Mummilta sellainen löytyy, täytyisikin hänelle tilata uusia kuulotarvikkeita. Olisikin hauska tietää, onko Italiassa erilaisia design- kuulolaitteita.

    VastaaPoista