perjantai 23. marraskuuta 2012

Kuinkas sitten kävikään?

Kädet on ihan kipeenä kun olen tässä koko iltapäivän taputellut itseäni olalle. Toisin sanoen, kansainvälinen ruokapäivä koululla meni mainiosti! Kiitos Sannan vinkin päädyin tosiaankin tekemään hapankorppuja kylmäsavulohella. Creme fraichen vaihdoin maustamattomaan Philadelphia-tuorejuustoon ja tilli tuli purkista, kun niitä ei täältä saanut, mutta täydestä meni silti. Vaan kyllä ne kinkku-, juusto- ja breasola (=ilmakuivattu naudanliha?) täytteisetkin kelpasivat. Hyvä niin, sillä ei paljon ois napannut venyttää eilisiltaa pikkutunneille ja näprätä 143 pikkusuolaista turhan takia.

Kalat ja veget. Pinsku teki hienot kyltit ja liput.

Ja tässä lihaisat korput ja ruissipsit.
Vähän ehti yön yli odotellessa vettyä, mut mitäs me pienistä.

Loppujen lopuksi tää ruokahomma oli aika kiva idea. Kaiken muun vaivan lisäksi lupauduin vielä auttamaan rumban läpiviemisessä koululla, joten pääsin näkemään kuinka innoissaan ja ennakkoluulottomasti lapset ruokien maisteluun suhtautuivat. Plus pääsin itsekin maistelemaan (ja tuomaan jämiä kotiin). Mun lohikorput ja -ruissipsit maistuivat etenkin libyalaisperheen lapsille, ja itse taas pääsin makumatkalle taivaaseen filippiiniläisten kevätrullien myötä. Koulun sihteerin Miss Sandyn mukaan tällä kertaa tarjottavat olivat italialaispainotteisia, johtuen siitä että tänä vuonna koulu on vähemmän kansainvälinen kuin viime vuonna, jolloin erimaalaisia herkkuja (ja niitä tuovia lapsia) oli enemmän. No, ei haitannut ainakaan mua.

Ja tässä vielä todiste siitä, että ruoka kävi kaupaksi. Pinskun luokka vuorossa.

Sen verran on tänään tullut naposteltua, että taidankin seuraavaksi lähteä mahani viereen köllöttelemään (jee, eka perjantai kuukauteen kun ei ole mitään menoa) ja miettimään seuraavaa koulun vapaaehtoistyötä. Maanantaina pitäis nimittäin vetäistä tunnin presentaatio Pinskun luokalle työskentelystä mainostoimistossa. Miten ihmeessä mä aina joudun näihin ylimääräisiin hommiin????

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti