torstai 18. kesäkuuta 2015

Poskisuukottelua

Italialaiset ovat poskisuudelmakansaa. Ilmeisesti pusujen määrä ja aloituspuoli vaihtelee paikoittain, mutta täällä Pisassa riittää kaksi; ensin vasemmalle poskelle, sitten oikealle.

Ja ketä sitten suukotellaan? Ystäviä, tuttavia. Ensimmäistä kertaa tavatessa kätellään, mutta jo lähtiessä voidaan suukottaa, jos ollaan tultu juttuun hyvin. Naiset saavat poskisuukkoja niin toisiltaan kuin miehiltä; miehet harvemmin suukottelevat toisiaan, halaavat ehkä, kättelevät todennäköisesti samalla.

Niksipirkko vinkkaa: suhtaudu poskisuudelmaan kuin tanssiin

Mun on ollut helppo sopeutua tähän tapaan. Sitä vaan tietää, koska on oikea hetki suukottaa. Ja jos ilmassa on pientäkään epäröintiä, kannattaa suhtautua tilanteeseen kuin tanssiin; kokeneempi (= yleensä italialainen) näyttää, miten edetään. Hassuimmat tilanteet on tulleet vastaan toisten ulkomaalaisten kanssa: mennäänkö nyt italialaisen kaavan mukaan vai kenties suomalaisen, vai puolalaisen? Hyvin on silti aina mennyt, kukapa näitä(kään) sen enempää miettimään.

Poskisuukot on kieltämättä elegantteja, mutta Suomessa yleistynyt halaaminen on mielestäni intiimimpää. Aikamoista meiltä jäyhiltä pohjoismaalaisilta, eikä paha juttu ollenkaan. Sanoisin, että jokainen annettu pusu ja rutistus tekee maailmasta vähän paremman paikan. Joten - kosketelkaa toisianne! Pusmoi!

2 kommenttia:

  1. Ihan sama homma täällä toisella rannalla. Täällä useampi työkaveri matkustaa tämän viikon ja sekä lähtiessä ja tullessa tulevat antamaan poskisuudelmat. Ensin vasemmalle, sitten oikaelle. Mutta siihen kuuluu myös hevyt halaaminen. Suomalaisten kanssa vain halataan, mutta muiden ulkomaalaisten kanssa mennään Espanjatavalla. Myös joidenkin naapureiden kanssa on käytössä poskisuudelmat, jos ei olla nähty pitkään aikaan. Ei siitä varmaan ole kuin kymmenen vuotta, kun halaaminen alkoi Suomessa yleistymään. Itselläni oli silloin aika moinen oma reviiri ja muistan, miten outoa se alussa oli :-D

    VastaaPoista
  2. Oot Anni tullut kauas sun reviiriltä, ihan kokonaisuudessaan. Ihan mahtavaa! Hyvää Juhannusta sinne Espanjaan, HALIT!

    VastaaPoista