tiistai 9. kesäkuuta 2015

Estradilla

Jokakeväiseen tapaan on estradilla ollut tunkua. Yhteen viikkoon mahtui koulun musikaali, harppukonsertti, tutkimusjaksoon liittyvä esitelmä ja Pinskulla vielä teatteriryhmänsä koko kevään valmistelema näytös. Yleisössä jännitettiin onnistumista, eläydyttiin, liikututtiin, naurettiin, pakahduttiin ylpeydestä. Ihan mahtavaa!

The Rumpus in the Rainforest (metakka sademetsässä) -musikaali oli upea. Laulut, musiikki, lavastukset, puvustus. Kaikki - myös pienimmät - vetivät suorituksensa rohkeudella ja reippaudella. Pinsku-boan näyttelijänlahjat saivat taas suitsutusta (samoin soololaulu), Patu esiintyi varmasti kertojana. Koko sakki sai valtaisat ja ansaitut aplodit ja taas ois yhden äipän niiiin tehnyt mieli olla mukana lavalla...

Musikaali kertoo sammakosta, joka elää viidakon pohjalla, ja joka haluaisi nähdä taivaan.



Samaan kokoontumiskertaan mahdutettiin myös lukuvuoden musiikkiopinnot päättänyt konsertti. Pienimmät esittelivät Suzuki-metodein oppimiaan lauluja, isommat soittivat viimevuotiseen tapaan harppua. Kukin ensin yksin ja toisen kerran kaverin kanssa. Hyvin suoriutuivat tästäkin, ja pienten osuus sai pienen haikeuden pintaan - taisi olla vika kerta meikäläisellä päiväkoti-ikäisten esityksessä (paitsi ehkä mummona sitten joskus). Koulun nuorimmaiset ovat 4-vuotiaita, ja olihan ne nyt aika herttaisia lavalla.

Pienet niin herttaiset

Harppuvuorossa varmaotteiset Patu ja Dominik

Loppuhuipennuksen tarjoilivat Pinsku ja Matilde sekä My Fair Lady

Viime perjantaina lapsilla oli sitten vuorossa viimeinen (nyyh) Sharing the Inquiry Experience -tutkimusjakson päätösesittely. Suvereenisti kukin vetäisi luokkatovereilleen ja meille vanhemmille esitelmän valitsemastaan tutkijasta, kera Keynote-esityksen. Patu esitteli Steve Backshallin, joka isännöi Deadly 60 -eläinohjelmaa, Pinsku simpanssien parissa 55 vuotta eläneen ja niitä tutkineen Jane Goodallin. Ja toisin kuin muistaakseni kerran vuodessa pidetyissä omissa koulun esitelmäsessioissani, kukaan ei jännittänyt/panikoinut/edes stressannut. Harjoitus tekee mestarin.

Steve Backshall 4/5/6-luokkalaisten (ja vanhempien) tietoisuuteen
Samoin Jane Goodall

Perjantain päätteeksi Pinskulla oli vielä The English Theatre -teatteriryhmänsä esitys Hansel and Gretel - Hannu ja Kerttu. Jo ennestään pieni ryhmä menetti ramppikuumeen takia yhden esiintyjistään, mutta hyvin paikkasivat. Pinskulla oli tuplarooli: äitipuoli ja paha noita. Ja homma taas kerran hallussa, lauluineen kaikkineen.

Ilkeän äitipuolen rooli oli kuulemma kiva

Jos tällä treenillä ei kasveta esiintyjiksi, niin ihmettelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti