sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Jawohl!

Westminsterin tämänvuotinen kokoviikon kouluretki suuntautui Itävaltaan, Kitzbüheliin. 2013 ja 2014 olivat Sveitsin Verbierissä, mutta uusi kohdekin oli monille retkeläisille ennestään tuttu, sillä monet perheet ovat siellä viettäneet yhteistä hiihtolomaa jo ties kuinka monen vuoden ajan. Me epäsosiaaliset härmäläiset ei moisiin rientoihin olla lähdetty, joten lapset saivat nyt loppumetreillä kokea Landgut Furtherwirtin erinomaiset fasiliteetit ensi kertaa.

Lähtötunnelmaa rautatieasemalla

Koululaiset matkasivat kohteeseen junalla viimevuotiseen tapaan. Startti maanantaiaamun ruuhka-aikaan arvelutti vähän etukäteen, mutta hyvin löysivät paikkansa junasta ekalle etapille Pisa-Firenze. Seuraava pätkä Firenze-Bologna mentiin tyylikkäällä Frecciargentolla ja Bolognasta eteenpäin kuulemma ykkösluokassa jonnekin Itävallan rajan tuolle puolen. Vielä yksi vaihto paikallisjunaan, ja olivat perillä. Matka-aikaa n. 10h, autolla ois hilpassut alle seitsemässä. No, seikkailu tämäkin ja hyvin meni.

Alppien kevät tuntuu olevan aivan yhtä epävakaista aikaa kuin Suomessa. Aiemmat reissut ovat opettaneet, että vaikka Pisassa olisi lähtiessä ihan kesä jo, kannattaa reissuun varata lämmintä ja vedenpitävää mukaan. Niin tälläkin kertaa. Lämpötilat olivat huidelleet 12 ja 18 välillä, ja vettä tuli kaatamalla monena päivänä. Ei silti kuulemma haitannut. Ehkä valokuvausintoa kuitenkin, sillä koko reissusta on ehkä kuus kuvaa, joista viisi esittää sateista maisemaa bussista kuvattuna. Siksi saatte pärjätä tällä hotellin edustalta otetulla ryhmäkuvalla ja kuvitella loput...

Pieni, mutta tyytyväinen joukko paluumatkalle lähdössä

... sillä tekemisestä ei tälläkään kertaa ollut pulaa. Vähän joutuivat ohjelmasuunnitelmia rukkaamaan kehnon kelin vuoksi, mutta ehtivät silti high ropeseille, geokätköilemään, jousiammuntaan, seinäkiipeilemään ja matkan kohokohtaan: koskenlaskuun. Lisäksi vierailivat paikallisessa kaivoksessa ja kävivät tuliaisostoksilla St. Johannin kaupungissa. Hotellin uima-allas ja biljardipöytä saivat kyytiä joka päivä, valitettavasti lukemat eivät riittäneet saunan ikärajaan. Buffet-aamiainen ja illallinen maittoivat, samoin kuin uni, tiiviiden aktiviteettien jälkeen. Tykkäsivät ja uudestaan pitäis kuulemma päästä. Varmaan paras kohteliaisuus minkä voi saada :)

Snadisti väsyneet paluuhymyt

Paluumatka koitti sunnuntaina, ilman kommelluksia sekin. Väsyneinä, mutta onnellisina palasivat. Hieman oli haastetta saada muksut innolla kouluun maanantaiaamuna, vaan niinpä tsemppasivat, koko viime viikon. Onneksi perjantai oli musikaalipäivä ja viikonloppu pitkä tiistaille osuvan Festa della Repubblican eli tasavallan juhlapäivän = Italian kansallispäivän takia. Eikä tässä enää ole kuin 11,5 koulupäivää jäljellä ennen lomalomalomaaa... jawohl!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti