torstai 13. marraskuuta 2014

Kiitos Itä-Euroopalle!

Vaikka mun vähiin käyneistä ruokapostauksista vois ehkä toisin päätellä, ollaan täällä edelleen laitettu ruokaa ja opittu uutta, tultu kätevämmiksi ja opittu kiertämään reseptien karikot. Monia kotimaisissa resepteissä käytettyjä ruoka-aineita kun ei vaan täältä (helposti) löydy. Olenkin siirtynyt yhä useammin suoraan italialaisiin resepteihin tai sitten englanninkielisiin. Jälkimmäisten unssit ja paunat on vaan ihan hitsin ärsyttäviä konvertoitavia, ja edelliset vaatii yhä usein Google translatea onnistuakseen.

Pienen helpotuksen pulmiin tuovat pienet erikoiskaupat, joita kaupungista löytyy hyvin. Itämaisia mausteita ja muita tykötarpeita saa - ylläripylläri - aasialaisista kaupoista (paitsi tuoretta korianteria vaan Esselungasta, jos sieltäkään aina), puurohiutaleita ekokaupoista ja niin edelleen. Mun suosikiksi on kuitenkin noussut sardinialais-venäläis-puolalais-romanialaisia tarvikkeita kauppaava Terre e Sapori, joka sijaitsee aivan koulun kupeessa.

Tässä kaupassa on muuten nopeaa käydä: lisäpisteitä siitä!

Kiitos kyseisen putiikin, käytettävissämme on nyt myös laaja valikoima erilaisia suola- ja maustekurkkuja, maailman parasta smetanaa, filotaikinaa ja fetaa, pelmenejä ja vaikka mitä. Kovin lähellä nuo itäeurooppalaiset makunystyrät ovatkin meikäläisiä.

Vähän opettelua tämä pikkukaupoissa käyminen kyllä vielä vaatii. Nopeaahan se lopulta on, astua kadulta myymälään ja löytää etsimänsä heti, mutta kun homman toistaa x kertaa ja kävelee kaupungin laidalta toiselle, on aikaa tuhraanunut vähintään Carrefour-kierroksen verran. Mutta hienoa silti, että valikoimaa voi tällä tavoin laajentaa. Oiskohan kukaan kiinnostunut ruisleivästä ja lonkerosta...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti