perjantai 21. marraskuuta 2014

Kaupantekoa koululaisten tapaan

Westminsterin 4/5/6-luokka järjesti eilen iltapäivällä ja tänään aamulla joulumyyjäiset, joiden tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Myyjäiset liittyivät käynnissä olleeseen tutkimusjaksoon, jonka aiheena oli The Market Place, markkinapaikat*. Ja olipahan muuten aktiivinen jakso! Myyjäisiä varten loivat oman kuvitteellisen yrityksensä, ja tälle toteutettavan tuotteen, jota sitten myyjäisissä kauppasivat. Myyntiin liittyi kulujen ja katteiden laskemista, hinnoittelua, mainontaa ja muuta markkinointia, plus tietenkin itse tuotteiden toteutus. Myytävänä oli jouluaiheisia satukirjoja ja kortteja, joulukoristeita ja -lauluvihkoja, paperilennokkeja, muffinsseja ja Pinskun omatekemää, kanelin makuista huulirasvaa. Upeasti hommansa hoitivat, ja kartuttivat WWF:n ja Reilun kaupan säätiön kassaa 155 eurolla, demokraattisesti päätetyssä suhteessa 5/7 ja 2/7.

Joulukirjoja ja -kortteja by Thomas

Huulirasvoja by Pinsku ja muffinsseja by Matilde

Jakson aikana tekivät myös tutkimustyötä johonkin tunnettuun yritykseen tai tuotteeseen liittyen. Patrik selvitti Pokemonin tarinaa, Pinsku Paddington-satukarhun. Reilu kauppa oli kovasti pinnalla, ja tämänpäiväinen inquiry unit parent presentation käsitti muun muassa hauskan näytelmän yrityksestä nimeltä "unfair factory". Näytelmän jälkeen muut vanhemmat tituleerasivat tytärtäni "tulevaksi Hollywood-tähdeksi", mutta hyvin ne muutkin vetivät. Kaikki osallistuivat innolla ja tosissaan. Hieno esitys!

Ei ollut meno ihan reiluinta mahdollista tässä tehtaassa

Pääsin minäkin estradille tässä jaksossa, sillä yrittäjävanhempia pyydettiin paikalle kertomaan omasta firmastaan. Parin kuukauden kokemuksella ei (mielestäni) ollut juuri jaettavaa, mutta silti saatiin puhelias puolituntinen vietettyä. Paikalla kävi esittäytymässä myös omaa asianajopraktiikkaa pyörittävä äiti, sekä toinen, vanhaa ja menestyksekästä perheyritystä luotsaava äiti. Kovin on yritteliäitä äitejä joukossa!

Muutenkin kouluelämä on asettunut uomiinsa: pian on pari kuukautta uitu aina keskiviikkoisin, harppua soitetaan maanantaisin, tiistaisin on italiaa, kerran kuussa menevät Museo della Graficaan taiteilemaan. Opettaja Miss Jo vaikuttaa oikein hyvältä ja pätevältä tehtäväänsä. Toisin kuin aiempina vuosina, teettää aika tasaisesti kaikkea: esimerkiksi Pinskulla oli nelosella tosi paljon äidinkieltä, vitosella matikkaa ja nyt sitten viimein tasaisemmin sekä-että. Selkeästi on opettajan omista intresseistä kiinni, mitä asioita painottavat. Hyvä näin. Toivotaan että taival jatkuu yhtä harmonisena!

Ja kyllä sitä joululomaakin jo vähän odotellaan...

* Tarkkamuistisimmat lukijat saattavat tässä kohtaa huomata, että Pinskulla on ko. jakso ollut jo kaks vuotta sitten, mutta käy siis samoja jaksoja erilaisilla sisällöillä läpi nyt, koska on 6. luokan ainoa oppilas eikä tiimityöhön perustuvia tutkimusaiheita ole oikein järkeä toteuttaa yksinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti