torstai 8. toukokuuta 2014

Mokomatkin urputtajat

Sattuipa eilen silmääni paikallismedian juttu Il Meteon (italialaisen Ilmatieteenlaitoksen) loppukuun sääennusteesta: Antisykloni Hannibal saapuu Afrikasta 20. päivän kieppeillä ja nostaa lukemat jopa kolmeenkymmeneenviiteen asteeseen, arvelivat.

Tämä kevät on totta tosiaan ollut aivan jotain muuta kuin viime vuonna. Aurinkoa on riittänyt, shortseissa on (kaikki muut perheenjäsenet paitsi minä, ikuinen palelija) voinut kulkea jo useamman viikon, ja sateet olleet ajoittaisia. Vaan mitä toteaa italialaismedia?

"Syksystä kesään. Tänä keväänä tutuksi ovat käyneet vähäinen auringonpaiste ja runsas sade, joka on saanut ajankohdan tuntumaan alkusyksyltä alkukesän sijaan. Viimein tilanne on muuttumaan päin ja saamme kokea ensimmäisen kunnon lämpöaallon."

Mokomatkin urputtajat! Kyllä se on ihan hyvä näin. Ainakaan ei tarvi kaivella pipoa esiin, kuten maanantaiaamuna Kirkkonummella maan ollessa valkoinen. Täällä lumisateen virkaa tekee lähinnä poppelin ja kumppaneiden siitepöly, jota leijailee kuin ihanteellisena joulupäivänä konsanaan.

Kattellaan nyt sitten, josko meikäläinenkin vois kohta vaihtaa farkut vähän kevyempiin varusteisiin. 35 ois siihen ihan hyvä raja ;)

Aurinkoinen näkymä tältä aamulta - tämä odotti kun avasin oven puoli seiskan
maissa lähteäkseni koiran kanssa lenkille. Heti tuli pirteämpi olo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti