keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Intensiiviviikko

Miten sitä aina onnistuukin ahtamaan päivänsä täyteen? Vielä viime viikon torstaina kuvittelin, että edessä on leppoisa viikko, jolloin voisin vaikka tehdä päiväretken johonkin lähikaupunkiin. Ja pah.

Onneks sunnuntaina tuli rentouduttua koko viikon edestä.
Ja tehtyä vaivihkaisia italianopintoja sarjakuvien avulla.

Opettajani innostamana päätin perjantaina ilmoittautua viikon mittaiselle italian intensiivikurssille, joka on vienyt tällä viikolla puolet päivistä. Tehokasta se kyllä on, sillä huomaan aivojen hyrräävän kielen parissa ihan eri tavalla kuin aiemmin, myös öisin. Ensimmäistä kertaa vuoteen jaan oppituntini toisen opiskelijan - brasilialaisen toimittajan - kanssa, ja on ollut hedelmällistä peilata omia virheitä toisen tekemiin. Hyvin ollaan ymmärretty toisiamme, ja kuten aina, tunneilla on ollut tosi kivaa.

Toinen puoli päivästä on kulunut erilaisten, pääasiassa lapsiin liittyvien, aktiviteettien parissa. Maanantaina ajeltiin koko perheen voimin Firenzeen juttelemaan parin terapeutin kanssa Patun puhumattomuudesta koulussa. Diagnoosi: täysin normaali ujohko nuori mies, joka puhuu kun on puhuakseen. Painostaa ei pidä ja koulun pitäisi antaa vaihtoehtoja ilmaista itseään. Helpotus!

Tiistaina Patun uusi luokkakaveri, puolalainen Dominik tuli meille leikkimään. Tänään Patu taas menee kaverinsa Francescon luokse yökylään. Torstaina puolestaan Edoardo tulee meille yöksi, kun vanhempansa lähtevät Milanoon. Ja perjantaina on suurtreffit Scotto-puistossa, kun kaikki kaverit jäävät sinne koulun jälkeen leikkimään. Plus sunnuntaina yhdet kaverisynttärit.

Pinskulla on muuten seesteisempää, mutta tällä viikolla neiti joutuu poikkeuksellisesti pakertamaan vähän koulutöitä iltaisin. Eilen alkoivat myös neidin kiinanopinnot, oli kuulemma hauskaa ja opettaja mukava. Tänään käydään shoppailemassa syyskengät ja uimapuku kouluun ens viikolla alkavalle uintijaksolle.

Ei käy aika pitkäksi. Ens viikolla otetaan tosin vähän takaisin tän viikon sinkoilusta: pidetään koko sakki perjantai vapaana ja lähdetään Piemonteen moikkaamaan Sveitsin-kavereita. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti