torstai 14. helmikuuta 2013

Love is in the air

Happy Valentine's - tai sitten ihan vaan kotoisesti Hyvää ystävänpäivää, armaat!

San Valentinon päivän tematiikka ei täällä kovinkaan paljon näy, paitsi tietenkin kaupallisesti - yhtä sun toista sydämenmuotoista olis toki tarjolla. Wikipedian mukaan tämäkin juhlapyhä on todennäköisesti lähtöisin Italiasta, vaikka englantilaiset ja sittemmin amerikkalaiset sen omivatkin. Oli miten oli, tämän parempaa päivää rakkausaiheiseen kirjoitukseen tuskin löytyy.

Lähettyvillämme sijaitsee useampi lukiotasoinen oppilaitos tai "instituutti" kuten täällä kutsuvat, Scuola Normale Superiore eli vähän parempi korkeakoulu ja ainakin yliopiston maa- ja metsätaloustieteellinen sekä kauppatieteellinen tiedekunta. Mikä tarkoittaa, että nuorta porukkaa pörrää ympäristössä ihan kiitettävästi. Mikä tarkoittaa, että rakkaus on nuorta ja tunteet suuria, ja näkyviä ainakin kesäaikaan.

Päivittäinen koiralenkkini kulkee parin sellaisen puiston ohi, jossa tätä tunteiden paloa pääsee todistamaan. Muutenkin tuntuu, että rakkaudenosoitusten kanssa ei täällä juuri ujostella. Pätee myös vanhempaan väestöön, joka vähintäänkin kulkee käsi kädessä rantakatuja pitkin. Mikä on aika söpöä, jotenkin.

"Olet ainoa nainen minulle! Rakastan sinua."

Koulureitin varrella taas on merkkejä eräästä sinnikkäästä Irene-nimisen neidon ihailijasta, joka on punaisella spraylla merkkaillut kulmakunnat kuin spanielimme lenkeillään ikään. "Hyvää huomenta, prinsessa", lukee paikalla missä neiti pitää skootteriaan. Oven edustalle tämä amorin lähettiläs on sutaissut kuvassa näkyvän tekstin. Huomioarvo lienee taattu. Toivottavasti Irkku lämpenee herran tunnustuksille.

Tänään on kuulemma myös se päivä, jolloin linnut valitsevat itselleen parin. Myös kissat taitaa olla aika pistoksissa, ainakin eilen treffattiin yks kiltinoloinen yksilö, joka selkeästi oli suurta hellyyttä vailla, mouruamisesta päätellen.

Rakkaus ei aina ole helppoa, ei. Mutta olkoon sitä ilmassa ainakin tänään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti