keskiviikko 27. elokuuta 2014

Huvipuistossa

Huvipuistokäynti kuulunee jokaisen lapsen lempiaktiviteetteihin. Meidän lapsia on tänä kesänä hemmoteltu tällä saralla, sillä Suomessa ollessaan kävivät kaksi kertaa Linnanmäellä ja viikko sitten pääsivät vielä Gardalandiin täällä Italiassa. Se olikin jo toinen kerta kyseisessä huvipuistossa, viime vuonna vierailtiin siellä koulun kanssa.

Koko päivä vielä edessä, jeejee!

Huvipuistohinnat ovat täällä samalla tasolla kuin Suomessa. Gardalandin päivälippu maksoi netistä hankittuna aikuisilta 34 €, alle 10-vuotiailta 30 €. Lintsillä näköjään 35 € iästä riippumatta. Sattuneesta syystä en ole itse viime vuosina Linnanmäen ravintolatarjontaa testannut, mutta Gardalandin osalta täytyy kyllä kehua edullista ja laajaa valikoimaa. Siitä huolimatta monet tulevat puistoon eväslaukkujen kanssa - säästö se on pienikin säästö.

Jonotus alkoi jo automatkalla. 5 km ja 1,5 h. Kävellen olisit jo perillä?

Italiassa kun ollaan ja lomakautta eletään, olivat puiston jonot odotettavissa. Vajaan seitsentuntisen päivän aikana ehdittiin Patun kanssa neljään laitteeseen, joista kolmeen Gardaland Express -ohituspassilla (à 12 €). Merimies ja Pinsku onnistuivat käymään viidessä. Päivän pisimmät jonot olivat 90-minuuttisia. Koska tähän osattiin varautua, ei harmittanut. Suomalaiset kesäruuhkat saattavat tosin näiden Italian-kokemusten jälkeen tuntua lastenleikiltä. Jos jonotukselta haluaa välttyä, kannattaa suosia huonoa keliä ja syksyisempää aikataulua. Tai sijoittaa ohituspasseihin, joista kalleimmat irtosivat Gardalandissa viidelläkympillä ja tarjosivat nopeutettua jonotusta kaikkiin laitteisiin.

Raptoriin meno hieman jännitti ensikertalaista...

Gardalandissa on (mielestämme) kaksi laitetta ylitse muiden: Raptor ja Magic Mountain. Molemmissa käytiin ja innosta kiljuttiin. Sequoia Adventure oli jopa merimiehen mielestä häijy, kun suurin osa matkasta riiputtiin pää alaspäin. Silti oli kivaa, myös aikuisilla. Huvipuistokäynti kuulunee myös jokaisen aikuisen lempiaktiviteetteihin, ainakin meillä :)

Italian puistoista on nyt testattu Gardalandin lisäksi Rooman kupeessa sijaitseva Rainbow Magicland ja Ravennan Mirabilandia. Käsittääkseni top 3 vuoristoratahurjastelusta pitäville. Näkemättäkin on vielä monta, lähinnä vesipuistoa ja eläintarhaa. Luulenpa kuitenkin, että me suunnataan seuraavaksi Marina di Pisan Il Pineto parco avventura -puistoon. Uunituore seikkailupuisto vaatii pelkän istumisen ja kiljumisen sijaan aika lailla fysiikkaa, mikä sopii oikein hyvin alkusyksyn "nyt loppui löhöily" -teemaan. Lapset ovat näitä high ropeseja jo kouluretkillä Apenniineilla ja Sveitsissä treenanneetkin, pientä haastetta siis ilmassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti