maanantai 20. tammikuuta 2014

Yksitoista

Ihana tytöntyllerömme on jo 11-vuotias! Eilen juhlittiin Pinskun synttäreitä, aika maltilliseen tapaan tosin. Päätimme jo hyvissä ajoin, että tänä vuonna yhdistämme lasten kaverisynttärit, merkkipäivillä kun on väliä vain reilu kuukausi ja kutsuttavat vieraat samat (eli koko koulu). Vieraskadosta ei täkäläisillä synttäreillä kärsitä, sillä vanhemmat ovat tiiviisti mukana kutsuilla ja muutenkin kaikki ovat kavereita keskenään, niin isot kuin pienet, tytöt kuin pojatkin. Todennäköisesti meidän megabileet ajoittuvat helmikuun loppupuolelle, suunnitelmat ovat luonnollisesti valitettavasti vielä auki ja kiire tulee ihan varmasti. Mut palataan kemuihin kun niiden aika on...

Vaan kyllähän Suuri Päivä tietenkin noteerattiin. Perjantaina Pinsku kutsui pari parasta ystäväänsä, Isabellan ja (ison) Emman, pyjamabileisiin. Tytöt koristelivat itse kakun, herkkuja riitti ja ilta vilahti pitkälle yli puolenyön leffojen sekä höpöttelyn merkeissä. Aamullakaan ei kenelläkään ollut kiire minnekään, joten lystiä pidettiin vielä lauantai-iltapäivään asti.

Mimmien kakkukestit

Eilinen päivä alkoi laululla ja sänkyyn kannetulla aamiaisella, kuten perinteeksi on tullut.

Vastaherätetty 11-vuotias lahjoineen

Yhdentoista maissa lähdettiin Firenzeen, kuten synttärisankari oli toivonut, tarkoituksena vierailla meitä pitkään houkuttaneessa Palazzo Vecchiossa ja lounastaa Hard Rock Cafessa, sekä shoppailla hieman. Näin tehtiin ja muuten oli oikein mukavaa, mutta museo sankarille pettymys ("mä oletin että siellä olis ollut enemmän jotain pukuja ja kalusteita ja oikeeta nähtävää"). Meidät muut se kyllä vaikutti, mutta ehkä olisi kannattanut satsata englanninkieliseen lasten opaskierrokseen tai vierailla joen toisella puolella Palazzo Pittissä, jonka Appartamenti Reali -osasta löytyy huoneistoja vuosien 1880-1891 asussaan. Tästä huolimatta vietettiin kiva päivä perheen kesken, sankarikin oli lopulta ihan tyytyväinen.

Firenzen Hard Rock Cafesta on tullut Pinskun suosikki
Palazzo Vecchion Salone dei Cinquecento

Tästä se meidän perheen juhlaputki taas alkaa - kymmenen päivän kuluttua vuorossa merimies, sitten meitsi, maaliskuun eka Patu ja huhtikuussa spanieli. Niin ja ne kaverisynttäritkin vielä. Monta synttärisankarin toivepäivää olisi siis vielä edessä, jihuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti