torstai 12. joulukuuta 2013

Joulupukilla kylässä

"Oispa aina sellanen koulupäivä kuin tänään", huokaisi Patu eilen onnellisena. "Sais vaan leikkiä, luistella ja pääsis kotiin jo kolmelta."

Koululaiset tekivät eilen retken reilun puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan joulupukin kylään Il Villaggio di Babbo Natale. Perillä kävivät moikkaamassa joulupukkia, saivat halutessaan kirjoittaa tälle kirjeen (italiaksi), leikkivät, luistelivat ja lounastivat.

Kuten edeltä käy ilmi, oli päivä Patun mielestä erittäin onnistunut. Italialaisten jouluinen kyhäelmä ei sen sijaan napapiirillä joulupukin pajassa useampaan otteeseen vieraillutta Pinskua vakuuttanut. Pukki oli kuulemma liian nuori ja laiha, sen parta oli liian lyhyt ja kaikki oli jotenkin muovista... No, katsokaa itse:

Feikkipukki

Pukin työ- ja makuuhuone. Kovin on vaaleanpunaista.

"Talvinen" kylä

Onneksi Kieltämättä on vielä vähän matkaa Suomi-versioon. Mutta tähän on tänä(kin) vuonna tyydyttävä. Muutenkin on hassu fiilis, kun ulkona paistaa toista viikkoa aurinko kuin keväällä konsanaan. Lämpötilat pyörivät reilun kymmenen asteen tuntumassa ja plataanit on värikkäitä kuin lokakuussa kotimassa.

Jokiranta hetki ennen auringonlaskua, joka siis tällä hetkellä klo 16:41

Lähipuiston plataanit sunnuntaina

Mutta kyllä se joulu sieltä tulla jolkottaa! Kuuset on näköjään koristeltuna jo monessa kodissa (on salainen ikkunoista kurkkija todennut), jouluseimet pystytetty, ja viimeisetkin jouluvalot ripustettu tällä viikolla. Myös meillä on "koristeltu": lastenhuoneissa on jouluvalot, samoin etupihan kuusessa, ja ulko-oveen on ripustettu tämmöinen veikeä kaveri:


Että tanti auguri vaan sinnekin. Hyvää joulun odotusta!

ps. Meitsi varasi juuri joululahjansa eli lennot Suomeen 23.1.-28.1. Että on niitä hankiakin vissiin näköpiirissä lähiaikoina, tai ainakin liukkautta, tai jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti