tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kouluretkellä

Kuten blogin päivitystiheydestä voi päätellä, on viime aikoina taas ollut arjesta poikkeavaa ohjelmaa.

Männäviikon su-to saimme vieraaksemme ystäväperheen Suomesta ja alkuviikko sujahti nopeasti matkaoppaan hommissa, iltaa istuen ja lasten iloisia leikkejä seuraten. To-pe taas pääsin mukaan lukuvuoden viimeiselle kouluretkelle, joka suuntautui 300 kilometrin päähän Pisasta, Garda-järven kupeeseen. Enkä tod. ollut yksin matkassa. Lähes kaikkien koululaisten lisäksi reissuun lähti bussilastillinen vanhempia, joten varsin sosiaalisesta tapahtumasta oli (taas) kyse.

Torstaipäivä oli varattu Gardalandin huvipuistolle, lyhyelle iltauinnille hotellin altaalla ja illalliselle. Perjantaina keskityttiin eläimiin: ensin käytiin Sealife-akvaariossa ja sen jälkeen seikkailtiin Parco Natura Viva -eläintarhassa ensin patikoiden ja sen jälkeen vielä safarityylisesti bussilla.

Ajankäyttö oli maksimoitu: lähtö oli torstaina Pisasta 5:30 (jep) ja paluu perjantaina 20:30. Pitkät, helteiset ja sosiaaliset päivät (plus kaikki hurjimmat kieputtimet) olivat tavallaan uuvuttavia, mutta pakko myöntää äidinkin: oli ihan superkivaa! Myös vähän toista kuin meitsin luokkaretket Turkuun ja Hämeenlinnaan aikoinaan.

Ajoitus oli loistava, sillä viime perjantaina alkoivat italialaisten koululaisten lomat ja veikkaanpa, että ei olis selvitty Gardalandissa ihan noilla kohtuullisilla viiden minuutin jonotuksilla jos oltais lähdetty reissuun tällä viikolla. Suosittelen kyllä piipahtamaan tuolla puistossa, jos Pohjois-Italiassa lasten kanssa vierailette. Etenkin vuoristoratojen ystävät tykkää varmasti.

Päivän pisin jonotus oli heti ekaan laitteeseen.
Hotellin pihalla oli tilaa leikkiä. Eikä tarvinnut palella.
Sealifeen pääsyä odotellessa saatiin muutama koululainen kaverikuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti