torstai 13. kesäkuuta 2013

Biitsikelit

Kesä toi mukanaan viime vuodelta tutut kuviot: uimarannat ja -altaat. Viime viikolla oli vielä hiljaista, mutta meno on selvästi vilkastumaan päin. Varsinkin nyt, kun (italialaiset) koululaiset ovat kirmanneet kesälaitumille.

Cinque Terren Monterosson rantaa viime viikon tiistailta. Hyvin oli tilaa.
Viime kesän suosikkipaikassa Sunlight Parkissa käytiin Suomi-vieraiden kanssa
viime keskiviikkona. Täälläkään ei juuri ollut tungosta (= oltiin ainoat asiakkaat)
Gardaland-hotellin allas oli torstai-iltana miehitetty pelkillä meidän koululaisilla.

Paikallisille rannat ovat kuin mökit suomalaisille, niille mennään vapaapäivinä nauttimaan elämästä (ja ystävien seurasta). Myös työssäkäyvät saattavat nauttia la dolce vitasta lounastunn(e)illaan lähtemällä porukalla johonkin merenrantapaikkaan syömään ja huilailemaan. Olettaen että meri on lähistöllä siis :)

Iloinen rantaleijona Spiagge Bianchella

Viime lauantaina lähdettiin mekin rantaretkeilemään eli etsimään täydellistä tämän kesän rantapaikkaa. Ajettiin reilut puoli tuntia Rosignanoon Spiagge Bianche -nimiselle rannalle, jossa nimensä mukaisesti on kilometrikaupalla valkoista hiekkaa. Hieno paikka, jonka bonuksena oli että se oli maksuton - esim. Viareggiossa ja Tirreniassa suurin osa rantapaikoista on maksullisia, niissä saa helposti kulumaan viiskymppiäkin. Spiagge Bianchessa sai siis ilotella ilmaiseksi, mutta toisaalta palvelutkin olivat huomattavasti maksullisia rantoja vaatimattomammat: ei suihkuja, ei valvontaa, ei ravintoloita, ei vessoja. Tai oli niitä jossain kauempana, ehkä.

Lapset olivat täynnä tekemisen iloa. Tässä perinteinen hiekkahautaus.

Palvelutason puutteet ei meitä juuri haitanneet, tällä kertaa*. Lapsetkin puhkuivat taas intoa, toisin kuin viime syksynä - oisko ollut syykuun loppupuolella kun ehdoteltiin viikonloppuna, että lähdettäiskös vaikka rannalle. Vastauksena kaksiääninen "ei taas". Nyt olivat kuitenkin jo ekasta vihjauksesta valmiina lähtöön ja samantien talviturkkia heittämässä. Mä en siihen vielä kyennyt.

Mutta kivaa oli. Kivaa on myös se, että yllättävän monella koulukaverilla on kotonaan oma uima-allas. Meillä on tällä hetkellä vetämässä kutsut ainakin neljään paikkaan, joten eiköhän pian alkava kesäloma saada kulumaan mukavasti. Tai ainakin sen kaksi ekaa viikkoa, sen jälkeenhän lapset pakkaavat kamansa ja lähtevät kokeilemaan meri- ja järviveden lämpötiloja Suomessa. Ja saunomista, oi autuutta.

* Paitsi että merimies inhoaa yhä hiekkaa. Huonompi homma hiekkarannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti