tiistai 4. kesäkuuta 2013

Klassikot

Patun luokka on nyt käynnissä olevassa tutkimusjaksossa tutustunut viihteen klassikoihin, kuten Charlie Chapliniin ja Ohukaiseen ja Paksukaiseen. En ihan olis uskonut, että uppoaa kuin veitsi voihin. Niinpä vietimme perjantain perheleffaillan katsoen Chaplinin Nykyajan Youtubesta* Patun toiveen mukaisesti.

Kas näin. Myös sipsit, vaaka-asento ja viltti kuuluivat pakettiin.

Palvelu pelasi, sillä saatiin hyvissä ajoin etukäteen selitykset siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Aika tarkkaan on myös Chaplinin maneerit tarttuneet. Saa nähdä millaisen shown aiheesta tekevät koulujaksonsa lopuksi - kouluvuoden vikan inquiry unitin presentaatio on reilun viikon päästä.

Musta tässä on taas pätevä esimerkki siitä, miten lapset saa innostumaan menneestä/historiasta/klassikoista/yms. kun antaa niiden itse tutkia aihetta ja innostua. Oon mäkin Chaplinista lukenut ja niin poispäin, mutta vasta nyt jaksoin oikeasti keskittyä katsomaan mitä herra on tehnyt. Kyllä kannatti!

Ollaan siis tultu siihen pisteeseen, että meillä lapset opettavat vanhempiaan. Sopii mulle.

*Nykynuorisohan ei paljon ohjelmakaavioista piittaa, vaan katsoo haluamansa ohjelman silloin kuin mieli tekee, netin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti