perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen in brief

Buona Pasqua*! Vaikka ollaan jo pitkäperjantain illassa, ei pääsiäisen viettoa ole täällä vielä aloitettu. Eli täällä perjantai ei ole pyhä vaan normipäivä. Muuten pääsiäinen taitaa sujua aika samaan tapaan kuin Suomessa: kokoonnutaan perheen ja ystävien kesken, syödään lammasta. Joku saattaa käydä kirkossakin. Ehkä ei pitkästytä, kun perjantaina ollaan kuitenkin vielä töissä. Pääsiäiseen kuuluvat täälläkin munat, myös suklaisina. Suklaa/yllätysmunat ei muuten oo mitään vaatimattoman kokoisia täällä - about viisinkertaisia kotimaisiin verrattuna. Saa nähdä, onko trendi tulossa Suomeenkin joskus. Toiv. ei.

Pääsiäisherkkuja tarjouksessa

Maanantaina on täälläkin pyhä. Silloin vietetään Lunedì dell'Angeloa, jolloin on kuulemma tapana käydä picnicillä maaseudulla tai merenrannalla. Italianopettajani Costanzan mukaan tällöin kuuluu myös heittää talviturkki (!). Paikallisilta löytyy siten sisua kuin suomalaisilta, sillä tilastojen mukaan veden keskilämpötila on täällä näihin aikoihin yleensä 13-14 asteen kieppeillä, ja Suomessa juhannuksena 15-18 astetta (jolloin kai meillä kuuluis se talviturkki heittää?). Tosin Costanza sanoi, että viime vuonna merivesi oli tähän aikaan 18-asteista ja silti teki tiukkaa kastautua. Reippaita silti ovat - eihän näillä edes ole saunaa!

No, kesää kohti mennään silti ja kohta siirretään kellojakin. Plus me saadaan ihanat ystävät vieraaksi koko tulevaksi viikoksi. Mah-ta-vaa! Aurinkoisia pääsiäispäiviä teillekin ja hyviä hetkiä!

* Toi pääsiäistä tarkoittavan pasqua-sanan u muuten lausutaan. Ihan vaan tiedoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti