tiistai 19. maaliskuuta 2013

Iso Paha Susi

Vähän aikaa sitten kaveri jakoi Facebookissa kuvan:

Kuva alunperin täältä

Itse en koskaan ole susiseudulla asunut, saatikka joutunut niitä pelkäämään, joten en toudellakaan ole mikään pätevin ihminen tätä ongelmaa arvioimaan. Mutta aika lailla ylimitoitetulta kuulostaa suomalaisten reaktio, ainakin tätä kuvaa katsoessa. Susiparat.

Vaan osataan sitä Italiassakin. Tänään oli paikallislehdessä juttu etelätoscanalaisten maanviljelijöiden protestista - sudet tai koirasudet, mitkälie, tappavat kuulemma liikaa karjaa, ja joku oli sitten protestimielessä raahannut tappamansa suden tai koirasuden, minkälie, jonnekin paikalliselle piazzalle. Että tarttis tehrä jotain. Ällöttävää. Lehtijutussa kyseenalaistettiin maanviljelijöiden esittämiä lukuja menetetystä karjasta (joitakin vuosia sitten 12 000 - nyt jäljellä 3 000), joten tempaus tais kuitenkin kääntyä itseään vastaan. Hyvä niin.

Siihen sitten jätitte.

Enemmän kuin sudet mua huolettaa noi paikalliset metsästäjät. En tiedä, mikä oli (on?) kauden lopullinen luku, mutta kahden ensimmäisen kuukauden aikana olivat onnistuneet lahtaamaan kolmetoista ihmistä ja haavoittamaan kolmeakymmentäkolmea. Oho. Pikkasen väheni myös meikäläisen kiinnostus metsässä samoiluun ton uutisen jälkeen.

Onneks on noita turvallisia puistoja joissa ulkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti