keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Konebongarin suosikkipaikka

Hesari paljasti tänään pääkaupunkiseudun parhaat lentokonebongauspaikat. Harrastajan asiat eivät myöskään Pisassa ole yhtään hullummin, sen takavat paikallinen liike- ja sotilaslentokenttä. Tänään terassilla opiskellessani laskeskelin huvikseni* (ja tarkistin myöhemmin kentän sivuilta), että kentältä lähti viisi reittilentoa puolen tunnin sisään ja lisäksi pari yksityiskonetta. Aika vilinää.

Yks tän päivän bongauksista**

Konemelu ei silti juurikaan elämää häiritse. Kuten aiemmin rautatiepaikkakunnilla eläessäni, taustameteliin tottuu niin ettei sitä enää huomaa. Pisassakin lentokenttä on mielestäni enemmän hyödyksi kuin haitaksi - onhan se nyt ihan älyttömän näppärää matkata kentälle kotoa alle kymmenen minuuttia, selvitä muodollisuuksista nopeasti pienellä, mutta (italialaiseksi) melko hyvin organisoidulla kentällä, ja valita joku kiva kohde monien halpalentoyhtiöiden tarjoomasta.

Tällä hetkellä kentällä operoi 19 lentoyhtiötä, näin kesäaikaan kotimaisia kohteita on 11 ja ulkomaisia 59, isompiin lennetään vielä useammille kentille (esim. Lontoossa sekä Heathrowiin, Lutoniin, Gatwickiin että Stanstediin). Omien bongausteni perusteella aktiivisin toimija tuntuu olevan Ryanair, joka sen kun lisää reittejään, ja tavoittelee Pisassa kolmen miljoonan vuosittaisen matkustajan määrää vuoteen 2018 mennessä. Ja mikä parasta näin kuluttajan kannalta - aina kun Ryanair avaa uusia reittejään, juhlistetaan niitä roimilla hinnanalennuksilla.

Juuri nyt juhlitaan uutta Crotonen reittiä (kaupunki Etelä-Italiassa Calabriassa) ja sen kunniaksi irtoaisi lentoja esim. Osloon hintaan 19,60 € tai Pariisiin hintaan 22,99 € vielä torstaihin asti. Itse nappasin vastaavat lennot toukokuun lopussa päättyneen kampanjan myötä ja lentelin viime viikonloppuna Thessalonikiin ja takaisin hintaan 55,06 € (tästä lisää seuraavassa postauksessa). Vähän pisti mietityttämään, kun vertaa hintaa kesäkuiseen Espoo-Kupittaa -junalippuun, jonka Suomessa vieraillessani hankin hintaan 29,90 €. Pikkasen eri katteilla vissiin liikutaan.

Ilman koiraa tulisi varmaan hyödynnettyä noita edullisia lentoja enemmänkin, etenkin nyt kun keskeisimmät Pohjois- ja Keski-Italian nähtävyydet on jo kutakuinkin nähty. Etelään on pitkä automatka, joten lennot olis ihan pikantti vaihtoehto. Myös naapurimaiden tutkiminen onnistuisi helposti - kovin pitkää matkaahan näillä Ryanairin ja kumppaneiden palvelutasolla ei jaksaisi istua - ellei ole taskukokoa, kuten meikäläinen. Ei paljon ahtaat jalkatilat haittaa, kuulkaas. Jotain hyötyä kääpiökoosta!

Ryanair eiliseltä ja tiivistyvä tunnelma.

Seuraava pisalainen halpalento suuntautuukin sitten Lissaboniin, jonne tänään, viimeisimmän kampanjan houkuttelemana, ostin itselleni ja lapsille syyslomamatkan. Päästään Isabellaa tapaamaan, jee!

Tervetuloa myös tänne päin ystävät ja sukulaiset - lentoja on!

* "huvikseni" = mitäs sitä ei tekisi, jottei opiskella tarvitsisi...
** Jos kiinnitit huomiota epäilyttävän harvaan oliivipuuhun, niin minäkin. Keväiset puutarhurit päättivät sitten "vähän" karsia oksia. Oikeaoppisesti, oletan. Mut onhan toi säälittävä, toisaalta aika samaa sarjaa mun muiden puutarhan asukkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti