torstai 13. maaliskuuta 2014

Iloa ja aurinkoa

Kyllä se on kevät nyt! Ollaan noin kuukautta edellä viimevuotisesta, sillä esimerkiksi magnoliat kukki viime vuonna pääsiäisen aikaan ja tänä vuonna kukinta on jo nyt pitkällä; merimies suoritti vuoden ekan nurmikonleikkuun viikonloppuna ja mimosat ehtivät naistenpäivään mennessä jo ohittaa parhaan kukkeutensa.

Sama tilanne on kuulemma Suomessa, ei tullut kunnon talvea ja kevät sai varaslähdön. Täällä ero ei ole yhtä dramaattinen, mutta silti parinkymmenen asteen päivälämpötilat tähän aikaan vuodesta tuntuvat huikeilta.

Lukemat perjantailta 7.3. ja vertailun vuoksi
viime vuoden lukemat 4.3.: Hki -15, Pisa 15.

Auringossa voi toisinaan tulla jopa kuuma, kuten kävi sunnuntaisella lintubongausretkellämme. Lähdettiin kauniin päivän kunniaksi kävelemään keskelle Vecchianon peltoja tarkoituksena nähdä mahdollisimman paljon kevättohinoissaan puuhastelevia lintuja. Kovin tarkkoja lajihavaintoja ei osaamisen puutteen vuoksi pystytty tekemään, mutta nähtiin ainakin haikaroita, kurkia, haukkoja, lokkeja ja lukuisia pikkulintuja. Valitettavasti ei harjalintua, jonka toiveessa juuri tämä reitti valittiin. Olen muutamaan otteeseen nähnyt tämän upupan meidän lähipuistossa, ja lumoutunut joka kerran. Komea lintu, tulee jotenkin mieleen Afrikka tai joku muu Italiaa huomattavasti eksoottisempi paikka.

Hiekkatie on kuuma. Ja hiljainen.

Lämmin oli tunnelma eilisaamuisella koiralenkilläkin. Auringon houkuttelemana lähdin matkaan hitaasti ja nautiskellen, Viale delle Piaggen vehreisiin maisemiin. Joskus sitä voi tulla onnelliseksi todella pienistä asioista. Eilen kävi niin.

Spanieli lähettää terkut sieltä kuvan keskivaiheilta vasemmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti