perjantai 14. syyskuuta 2012

Syksy?

Eilen iltapäivällä alkoi tuulla kovaa ja pilviäkin kasaantui taivaalle. Vettä ei satanut, mutta kylmältä tuntui. Sisälläkin lämpötila "romahti" 24 asteeseen*, joten oli pistettävä villasukat jalkaan. Unohdettiin kaikki reippaat ulkoilut ja käperryttiin koko sakki olohuoneeseen viettämään leffailtaa.

Yöllä vähän paleli, pitää vissiin jo kohta kaivaa täkit esiin. Aamulla seiskan pintaan, kun lähdin spanielin kanssa ulos, piti heittää takki niskaan ja laittaa sukat kenkiin, kun lämmintä oli vaivaiset 12.

Onko tää nyt sitä syksyä?

Syystaivas?

On, jos italialaisia katsoo. Ilmeisesti vuodenaika ei katso lämpötilaa vaan kalenteria, sillä heti kun päästiin syyskuun puolelle, alkoi kaupungilla näkyä (talvi)saappaita. Virallisesti eletään vielä kuitenkin kesää, täkäläiset kun kuulemma laskevat syksyn alkavan syyspäiväntasauksesta.

Eikä nää tietenkään suomalaiselle mitään oikeita syyslämpötiloja vielä ole. Päivisin mittari kipuaa edelleen reiluun pariinkymppiin. Suomessa jos oltais, lähtis jengi rannalle ottamaan aurinkoa. Sitäpaitsi näyttää siltä, että eilinen/tänpäiväinen viilennys on vaan tilapäistä, ja viikonloppuna hypätään taas lähemmäs kolmeakymppiä.

No, ehkä täs vielä tarkenee.

Pikkasen silti pisti miettimään, että noita lasten kevät/kesä/syyskoulupukuja on tarkoitus käyttää  marraskuulle asti. Siis shortseja ja kesämekkoa. Very British, I would say. No, kaikkeen kai tottuu.

P.S. Annoin virheellistä tietoa autopostauksessani. Se ekan kuvan auto oli tänäaamuna taas tolla samalla risteyspaikalla ja EDELLEEN rutussa. Kai sillä sit ihan hyvin ajelee?

* Mehän ollaan tässä kesän mittaan totuttu siihen, että sisällä on VÄHINTÄÄN 28 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti