perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ranskalainen kaupunki meren rannalla

Terveisiä Rivieralta! Oltiin jo tovi sitten päätetty lähteä sinne pääsiäisloman viettoon, ja näin tehtiinkin, vaikka suunnitelmat rukattiinkin uusiksi vain pari viikkoa ennen lähtöä. Mutta e-rit-täin hyvällä tavalla, sillä saimme ystäväperheen Suomesta seuraksemme. Nizzaan oli määrä mennä, mutta kahdeksan hengen + koiran kokoinen poppoo ei sieltä tuosta vaan kämppää löytänytkään, joten päädyttiin viitisen kilometriä itään päin, Villefranche-sur-Mer-nimiseen paikkaan. Onneksi! Katsokaa nyt näitä näkymiä:

Panoramanäkymä residenssin parvekkeelta

Näkymä kukkulalta kohti Villefranche-sur-Meria. Meidän kämppä tuossa etualan korkeassa talossa. Huippupaikka. Rautatieasema minuutin päässä, ja koska junat kulkevat pääosin tunnelissa, ei junaliikenteestä ollut mitään haittaa. Päinvastoin.

Ja sama kylä lahdenpoukaman toiselta reunalta katsottuna, iltavalaistuksessa. #nofilter

Se on kesä nyt!

Paikallinen lenkkipolku. Hyvää mäkitreeniä.

Myös vanhankaupungin kaduilta näkyy meri

Ei siis ihme, että viihdyttiin kyseisessä lokaatiossa mainiosti. Upean maiseman lisäksi kaikki palvelut olivat lähellä ja lapset pystyivät pelailemaan/filmaamaan/leikkimään pihalla keskenään, kun ne näki parvekkeelta koko ajan. Hämmentävän onnekkaasti myös kelit suosivat niin, että jopa talviturkki tuli heitettyä - multakin, vaikka yleensä en uskaltaudu kastautumaan ennen loppukesää.

Mutta siinä missä me aikuiset onnistuneesti hidastettiin elämää - nautittiin picniceistä rannalla ja puistoissa, pitkistä brunsseista parvekkeella, joka-aamuisista tuoreista croissanteista ja patongeista, lukemisesta auringonpaisteessa ja Ihan Parhaasta Seurasta - ottivat lapset reissun aktiiviloman kannalta. Läppärit, telkkarit ja ipadit jäivät kerrankin tyystin huomiotta, ja sen sijaan kuvasivat todnäk Cannes-tasoista Yön Hiipparit -lyhytelokuvaansa, parkourasivat rantakivillä, pelasivat jalkapalloa ja muuten vaan pomppivat, temppuilivat ja jumppailivat niin, että Patulla on vieläkin paikat kipeenä ;)

Alkuun vähän parkouria rantakivillä

Sitten voltteja hiekkarannalla. Pojat muuten tienas tällä tyylillä 7,40 € muilta auringonottajilta
ja pistivät kaikki rahat jätskiin.

Iltasella vähän futista

Lapset nauttivat kevään/kesän ensimmäisistä vesileikeistä, mutta löytyi spanielillekin oma uimaranta.

... harvinainen näky, mutta kävipä kerran näinkin. Pikku päikkärit parvekkeella.

Eikä tässä kaikki! Nizza sijaitsee kymmenisen minuutin junamatkan päässä Villefranchesta, Monaco vajaan viidentoista, ja pitihän nekin käydä katsastamassa.

Nizzan Place Massénan vesihöyryt saivat innostuneen vastaanoton

... kuten saman aukion klassisempikin suihkulähde.

Nizzan modernin taiteen museon MaMacin katolta aukesi mahtavat näkymät. Ja sisältäkin löytyi mielenkiintoista nähtävää.

Rikkaiden ja kuuluisien Monaco

Toki huvijahdin kannella pitää kuljettaa myös omaa helikopteria. Just in case.

Monacon merimuseo sijaitsee komealla paikalla...

... ja sisältää komeita kaloja. Keltainen kaveri on pallokala. Huomautan kuitenkin, että Monacon museo ei ole pelkkä akvaario, vaan siellä on myös huikeaa meritutkimuksen historiaa.

Fiksuja ovat olleet, nuo ranskalaiset, kun ovat näille sijoille asettuneet. Siellä silmä ja mieli lepää. Voisin mennä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti