lauantai 11. huhtikuuta 2015

Postiostoksilla

Olen tätä nykyä hyvää pataa täkäläisten kuriirifirmojen vakilähettien kanssa. Moikkaillaan kun nähdään ja pariin otteeseen ovat heittäneet lähetyksen mulle matkaan, kun ollaan törmätty esim. ollessani koiralenkillä. Paketteja kantavat vaihtelevasti niin SDA, UPS, DHL, BRT, GLS kuin TNT (ilmeisesti kryptinen kirjainyhdistelmä tarkoittaa logistiikan maailmassa tehokkuutta ja nopeutta), lähes joka viikko jotakin. Joko meidän verkko-ostaminen on riistäytynyt käsistä tai sitten täällä siihen liittyvä logistiikka on vaan toimivampaa, helpompaa ja/tai edullisempaa? Tai sitten: kehitys kehittyy.

Käteväähän tämä on, kun kotona kuitenkin suurimman osan päivistä olen. Tarvittaessa toki toimittavat lähetykset (merimiehen) työpaikallekin tai muuhun ennalta valittavaan kohteeseen (esim. tabaccheriaan), useasti ovat jättäneet ne pihapiirimme lihakauppaan, yhden lähetin kanssa mulla on sopimus, että saa jättää paketit kuistille, pakettiautomaattejakin täältä löytyy ja jos nyt vaan ei aikataulut kohtaa, toimittavat paketit takaisin ko. firman toimipisteeseen, josta sen voi käydä hakemassa itselleen sopivaan ajankohtaan. Useimmiten yrittävät kyllä toimittaa useita kertoja ennen tätä, mutta eräänkin kerran ollaan metsästetty lähetystä jostain teollisuusalueelta x.

TNT:n Pakettiautomaatti Carrefourin edustalla

Mitä sitten ollaan tilailtu? No, aika paljon kirjoja, kaikenlaisia harrastus- ja autotarvikkeita, Alessin aterimet ja muita keittiötarvikkeita, tapahtumalippuja, vaatteita, koiranruokaa ja -tarvikkeita, laukkuja, Xbox, pelejä, jnejne. Laajalla skaalalla. Italialainen Amazon on ihan mun suosikki, mutta kyllä moni muukin verkkokauppa tuntuu täällä hyvin toimivan. Yleensä toimitukset ovat ilmaisia, toimitusmaksuja perivät lähinnä suomalaiset verkkokaupat (!). Tänään tuli tutuksi myös paikallinen tori.fi elikkäs Subito.it, jossa mukava paikallinen herra kauppasi vanhoja, lähes käyttämättömiä räpylöitään, ja toi ne kotiovelle asti. Kympillä. Grouponin kautta olen ostanut alennuslippuja sirkukseen ja karnevaaleille, Trenitalian junaliput hankin lähes aina verkkokaupasta, puhumattakaan lukuisista täällä hankituista lentolipuista (tähän mennessä 15 lentoa Pisasta/Pisaan, alkaa tulla kenttä tutuksi). Notta onhan siinä. Jos multa kysytään, verkkokauppa on se mikä kannattaa. Ja mukavat lähetit piristävät päivää.

Saa nähdä, miten homma jatkuu kotimaassa. Pelaako logistiikka, onnistuuko ostokset? Jäämme jännityksellä odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti