maanantai 17. helmikuuta 2014

Seiskaviikon loma

Tänä vuonna hiihtolomamme sijoittui viikkoa tavallista aikaisemmaksi, en tiedä miksi. Paikallisissa kouluissa ei hiihtolomaa ole, joten täkäläisissäkin rinteissä olisi varmaan ollut ihan hyvin tilaa. Hintoja tutkailtuamme päädyttiin kuitenkin Itävaltaan, jossa samalla rahalla sai huomattavasti modernimpaa majoitusta ja tasokkaampaa fasiliteettia. Ihastuimme maahan kesäisellä käynnillämme, joten ajatus paluusta tuntui kaiken kaikkiaan mukavalta.

Kohteena meillä oli Salzburgin osavaltion Zell am See emmekä paremmin olisi voineet valita:

Postikorttimainen Zell am See Schmittenhöhen rinteestä katsottuna.

Tämä noin 10 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Zell-järven rannalla ja vuorten syleilyssä. Kaupungin vieressä kohoaa parituhatmetrinen Schmittenhöhe, jolta puolestaan voi tähyillä viereisen Kaprunin kylän Kitzsteinhornille, joka nousee 3203 metriin ja jossa pääsee laskettelemaan myös kesäisin. Molemmat tuli kokeiltua ja elämän ensimmäinen jäätikkölaskukin tehtyä. Loistavat rinteet, sopivasti väkeä, erinomaiset palvelut, tehokkaat hissit ja hyvät ilmat - paljon enempää ei olisi voinut hiihtolomalta vaatia.

Kitzsteinhornin maisemia

Top of Salzburg - 3029 metrissä.

Kitzsteinhornin ravintolassa suoritettiin energiatankkaus

Schmittenin huipun ravintolan räystäältä taas löytyi aarre

... ja laskupäivän jälkeen oli mukavan väsynyt olo

Pelkkään hiihtoon ei toki tyydytty. Matkassa ollut spanieli varmisti päivittäiset kävelylenkit. Järven rannassa oli kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää myös lintukoiralle.

Oli pojissa pitelemistä

Lasten mielestä parasta oli ehkä kuitenkin hotellilta 15 metrin päässä sijannut uutuuttaan hohtava Hallenbad, johon saimme majoituksen myötä vapaan ja aikarajattoman pääsyn. Uimahalli oli oikea lasten paratiisi; sen takasivat 25 metrin allas, jossa sai kellua kumipatjoilla, hyppiä ponnarilta ja kolmoselta, sukellella ja temppuilla sekä 74 metrin pituinen vesiliukumäki, jossa pystyi ottamaan aikaa. Eikä kokonaisuus mitenkään paha aikuisillekaan ollut: halli oli lämmin ja lapsia pystyi seurailemaan joko lämmitetyiltä kivipenkeiltä, löhötuolista tai allasbaarista. Saunaosastolta puolestaan löytyi valinnanvaraa jokaiseen makuun: suomalainen sauna, ulos pystytetty Kelo(R)-sauna, biosauna, infrapunasauna, turkkilainen sauna, solarium (?!)... joissa itävaltalaiseen tyyliin oltiin miehet ja naiset sekaisin, nakuina - edelleenkään en meinaa tähän tapaan tottua. Mutta siitä huolimatta tuli saunottua huolella ja hartaasti.

Pinsku hyppäämässä

Kuviokelluntaa. Tähän saatiin uppoamaan 2-3h päivässä, joka päivä.

Allasbaarissa tauolla

Saunomista pystyimme jatkamaan myös hotellillamme, jonka jokaiseen huoneistoon kuului oma infrapunasauna. Muutenkin Living Hotel Schönwies oli upea, uusi ja sijainniltaan loistava. Illat kuluivat siellä kotoisasti, vain yhtenä vaivauduimme 200 metrin päähän kylille wieninleikkeiden ja iltashown äärelle... ja olihan sekin mukavaa.

Alkuviikosta Zell am See oli vielä lumen/loskan peitossa,
viikon loppupuolella lunta oli enää vuorilla
Snow nightin hyppyjä ihmettelemässä

Ja jotta lomakokemuksesta saatiin todella yltäkylläinen, lähdettiin vielä perjantaipäiväksi barokkiarkkitehtuuristaan tunnettuun Salzburgiin. Kovin kunnianhimoista ohjelmaa ei päivälle suunniteltu, vaan nautittiin kauniista ilmasta ja Unescon maailmanperintökohteeksi valitun vanhankaupungin kujista umpimähkään seikkaillen. Salzburgin katedraalissa piipahdettiin sisällä, bongattiin Mozartin syntymätalo, shoppailtiin hieman ja päätettiin päivä Café Sacherissa nautitulla aidolla Sacher-kakkuannoksella. Täydellistä!

Mozartin kuulia sai joka paikasta. Ostettiin yhdet per pää, kiitos marsipaanin.

Ja itse mestarin synnyinkoti. Ei vissiin ollut rahasta pulaa.

Nenänkaivuuta tuomiokirkossa...
kukin nautti nähtävyyksistä omalla tavallaan :)

Se. Aito. Kakku.

Oli ihana loma, jonka ainoa huono puoli oli, etten ehtinyt lukea yhtään kirjaa. Eikä sekään ollut huono puoli, sillä Krokotiilin keltaiset silmät odottaa edelleen lukemistaan ja mulla on nämä mahtavat kuvat ja muistot... mä olen kyllä ihan selkeästi lomailuihmisiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti