keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Toisenlainen talvi

Jos viime vuonna täällä kokemamme talvi oli poikkeuksellisen sateinen ja pitkä, on tämä vuosi ihan toista maata. Täällä ei nimittäin ole (vielä) ollut talvea, sanovat jopa italialaiset. Toki vettä on toisinaan tullut kriisiksi asti, mutta esimerkiksi nämä hiihtolomamme jälkeiset päivät ovat kaikki lämmenneet pariinkymmeneen asteeseen ja aurinkokin on näyttäytynyt useasti. Etelä-Italiassa lienee vieläkin mukavammat oltavat, sillä paikallisen kaverini mukaan siellä oli viikonloppuna heitelty talviturkkeja ja lähdetty sankoin joukoin rannoille. Helmikuussa siis.

Lämpötila eiliseltä. Ei ihme, että kukatkin kukkii.

Hiihtoloman ajan sen sijaan satoi vettä, kuulemma. Vissiin jostain Saharan suunnasta, kun kaikki autot on taas punertavan hiekkapölyn peitossa: 

Kun sadevesi ei huuhdellut.

Sama kummallinen kelitilanne taitaa tosin olla pitkin Eurooppaa. Merimiehen Facebook-kaveri kommentoi hiihtolomakuvia sanoin: "Eikö Zell am Seen järvi ollut jäässä?!". Eikä Etelä-Suomessakaan juuri hiihdellä tällä viikolla. Samassa veneessä ollaan leveysasteista riippumatta.

Tällä hetkellä täällä odotellaan ukkosta saapuvaksi. Ilma on painostava, tuuleton. Lapset totesivat aamun koulumatkalla, että tuntuu ihan suomalaiselta kesältä. Mikä oikeastaan sopii mulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti