sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lähimatkailua

Pitkä viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Torstain pyhä pysyteltiin vielä kotioloissa, mutta perjantaina ajettiin vajaan tunnin matka Cecinaan Acquavillage-vesipuistoon. Ei oltu yksin.

Jono sisäänkäynnille

Väkeä oli kuin pipoa, joten reilun viiden tunnin puistoilun aikana ehdittiin kahteen vesiliukumäkeen. Jos oltais jonotettu koko ajan, ois toki ehditty enemmänkin. Jonottamisen sijaan päätettiin nauttia hellepäivästä altaissa, aaltoaltaassa etenkin. Väentungoksesta huolimatta retki oli onnistunut ja takapenkin tunnelma kotimatkalla kerrankin seesteinen:


Lauantaina pakattiin auto uudelleen ja lähdettiin yhden yön reissulle Toscanan maaseudulle. Ollaan pitkään haaveiltu maatilamajoituksesta, agriturismosta, ja nyt päästiin sellainen kokemaan. Pientä viiden huoneen hotellia ympäröi viini- ja oliivitarha, kivenheiton päässä kasvatettiin sikoja, vuohia ja kanoja. Hotelli oli pienen yksityistien päässä, keskellä peltoja. Eikä ollut tungosta.

Nykymuotoinen agriturismo kirjattiin italialaiseen lakiin vuonna 1985. Tarkoituksena oli muun muassa tukea maatilojen kehitystä ja toimintaa, tarjota lisätuloja maanviljeilijöille, turvata maaseudun kulttuuriperintöä ja tuoda esille paikallisten tuottajien tarjontaa. Lain seurauksena lukuisia vanhoja maataloja on restauroitu matkailukäyttöön. Toisissa vieraat pääsevät osaksi talonväen normaalia arkea, parhaimmillaan ihan maajussin hommiin, mutta yleisemmin esimerkiksi valmistamaan ruokaa signoran keittiöön tai vähintäänkin syömään kotiruokaa muiden matkailijoiden kanssa.

Valitsemamme maatila Podere Chiaromonte ei näin pitkälle tarjonnassaan ulottunut, mutta mahtavat maisemat, viehättävä uima-allas patioineen, hyvin varusteltu huoneisto ja maukas aamiainen aurinkoisella terassilla kuuluivat pakettiin. Ja kyllähän me viihdyttiin! Patu ehdotti useampaan otteeseen, että jäätäisiin vielä toiseksi yöksi. Tällä erää ei aikataulut antaneet myöten, mutta muuten jääminen olisi ollut iso ilo. Onneksi paikka on lähellä, puolen tunnin matkan päässä Pisasta, joten toinen reissu kohteeseen on hyvinkin mahdollinen.

Suurimman osan ajasta allas oli meidän yksityiskäytössä.
Siitä piti tietenkin ottaa kaikki ilo irti.

Ja koska neljä tuntia päivällä ei ollut tarpeeksi, otettiin vielä iltauinnit.

Hotellin iltatunnelmaa

Aamulenkillä maalaismaisemissa

Hieno paikka, kerta kaikkiaan. Ja maaseudun rauha - lyhytkin sellainen - teki kyllä hyvää kaupungissa vietetyn kesän jälkeen*. Seesteisyyttä on tänään ollut havaittavissa muuallakin kuin auton takapenkillä.

Ennen kaikkea, Italia yllätti positiivisesti taas kerran!

* Paitsi spanielille joka oli ihan stressissä kaikista maaseudun äänistä ja hajuista. Varsinainen kaupunkilaiskoira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti