maanantai 19. elokuuta 2013

Äkkilähtö

Ilmassa on pientä matkakuumetta.

Viikonloppuna huomasimme, että ensi viikolle buukattu lomakohde Kroatian Rovinj ei sittenkään saanut sydäntä läpättämään. Miksi lähteä meren taakse, kun vastaavanlaisia rantakohteita on tälle kesälle koettu jo riittämiin ihan näissä kotimaisemissa? Auringossa löhöilty, meressä uitu. Sitäpaitsi meduusat ovat ainakin Tirrenianmerellä* tehneet taas invaasion rantavesiin, joten meri ei nyt senkään vuoksi ihan suunnattomasti houkuttele.

Lauantainen tilannekuva napattu Il Tirrenon sivuilta

Mielihalujen tiedostamiseen vaikutti myös kaverin Facebookiin linkkaamat kuvat Itävallan Zell am Seestä. Mikä rauha ja raikkaus! Niin kotoisan tuntuista (jos vuoria ei lasketa)! Oho, Itävaltahan on myös mielenkiintoinen kesäkohde! Hei, mitäs jos...

Krimmlin vesiputous www.10ga.comin kuvaamana

Joten eilisilta kului sitten Booking.comin äärellä aiempia hotellivarauksia peruutellen ja uusia tehden. Saatiin sisällytettyä reissuun myös viikonloppuvisiitti Zürichiin Sveitsin-kavereita moikkaamaan, hollilla kun oltaisiin. Edelliskerrasta onkin jo aikaa. Into oli illalla niin piukassa, ettei meinannut unikaan tulla. Ihanaa nähdä kavereita! Mahtavaa päästä reippailulomalle! Huippua, ettei (todennäköisesti) tarvi läkähtyä kuumuudessa! Koirakin tykkää!

Äkkilähtö sai myös taas kerran myhäilemään tätä nykyisen kotipaikkakunnan sijaintia. Etukäteen tehdyt hotellivaraukset pystyi vielä perumaan ongelmitta ja uudetkin löytyivät vaivattomasti, ainoa mitä muutokseen vaadittiin oli automatkan uudelleen reitittäminen. Siihenkin olisi ollut vaikka mitä vaihtoehtoja, sillä kuudessa tunnissa Pisasta ajaa esimerkiksi Monacon kautta Ranskan rivieralle, Serbian ja Kroatian kautta itään, saksankieliselle alueelle Sveitsiin ja Itävaltaan, kuten nyt, tai Etelä-Saksaan vaikkapa Münchenin maisemiin. Muutaman tunnin lisäajelulla loma olisi mahdollista ulottaa Tsekkiin, Slovakiaan, Unkariin tai kenties Barcelonaan. Maailma on niin avoin ja moottoritie kuuma!

Ilmassa on pientä matkakuumetta.

*Jonka virallinen nimi suomeksi on ilmeisesti Tyrrhenanmeri, jos Wikipediaan on uskominen. Miksi, oi miksi? Ainakin mun suuhun tuo paikallinen Tirrenia taipuu paljon sopuisammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti