maanantai 22. lokakuuta 2012

Reippailua

Kuukauden mittaisen, tiiviin ja jossain määrin arjen aktiviteetit uudelleenjärjestäneen vierailukauden jälkeen päätettiin viikonloppuna palauttaa itsemme ruotuun reippailemalla luonnossa.

Suunnitelmissa on ollut jo pitkään tutkia läheistä San Rossoren luonnonpuistoa heti kun kuumimmat kelit hieman hellittävät. Lauantaina sitten hypättiin autoon kera koiran ja hurautettiin muutaman minuutin matka puistoon. Saatuamme kartan ja kevyeet ohjeet infosta (mm. koira pidettävä kytkettynä), jatkoimme metsän siimekseen. Ja millaisen metsän! Pinjoja, lehtipuita, leveitä polkuja, ruohokenttää. Mukava siellä oli reippailla, rauhaisaakin oli. Oman porukan lisäksi näimme vain yhden ihmisen. Spanieli oli onnesta soikeana ja kyllä me muutkin todettiin, että tänne tullaan uudestaan.

Lintubongari (huomaa kiikarit kaulassa)
ja lintukoira valppaina
Lintujen lisäksi bongattiin tommonen
vähän isompi hämähäkki

Kesäisen lämpimät, vaan ei liian kuumat kelit jatkuivat sunnuntaina, ja ulkoilumuodoksi vaihtui pyöräily. Otettiin suunta läheiseen San Giuliano Termen kylään, jonne pääsee 1500-1600 lukujen taitteessa rakennetun akveduktin vierustaa kulkevaa pyörätietä. Reitti on tasainen ja lapsillekin sopiva. Kilometrejä kertyi yhteensä 15 eikä edes tehnyt tiukkaa. Vähän meinasi kuitenkin kuuma tulla, kun lämpömittari reitin varrella näytti kahtakymmentäseitsemää.

Näissä maisemissa kelpaa kyllä pyöräillä
Juomatauko kääntöpisteessä

Tästä on hyvä ponnistaa yhteen normiviikkoon. Sen jälkeen aloitetaankin kolmiviikkoinen matkustelukeskeinen periodi, josta tarinoita myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti